Jag fick ett infall och eftersom jag gillar både cheesisar och polkagris så slog jag två goda flugor i en smäll och resultatet blev en mycket god Polkagris Cheesecake
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Torra fast saftiga. Mjuka men ändå hårda och så det goda mandlarna på det
Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Lite röd färgpasta och vips så blev vanliga marshmallows transformerade till polkagrismarsmallows. Polkagris Marshmallows9 st gelatinblad140 + 200 g vatten450 g strösocker7 g glukos2 stora äggvitor1 tsk vaniljsocker eller fröna från ½ vaniljstångmaizena + florsocker att tossa godiset iBlötlägg gelatinet i 140 g kallt vatten
Blanda socker och vatten i en hög gryta (ca 3 l). Låt blandningen stå en stund så att sockret smälter. Rör sedan upp sockret från botten och låt sockerlagen koka upp
Jag gjorde polkagris ganache. Jag gjorde polkagris ganache. Häll sedan i krossade polkagrisar. Detta är det ända recept på själva macron marängen som jag faktiskt lyckats riktigt bra med
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman smör och socker i cirka 5 minuter till en lätt och luftig blandning
Jag hade bakat en cheesecake med polkagris och en botten med digestive blandat med pepparkakor. Häll upp grädden i en skål/bunke tillsammans med krossade polkagrisar så att den får suga åt sig smaken av dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.