Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Man kan i princip använda vilka grönsaker man än föredrar, eller slänga i vad man än har i kylen
Till 4 pers. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning
De båda formhalvorna läggs i kallt, rent vatten i några timmar för att bli helt genomfuktade. Kryddar kycklinfgen efter smak med salt, peppar, rosmarin eller andra örtkryddor
Koka ris för ca 6-8 pers. beroende på hur många man är (koka enligt anvisningar på paketet). Vill man kan man krydda och färga riset med lite gurkmeja efter kokningen, då originalriset på La Empanada är gult
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.