Idén till receptet kommer från en polsk matblogg som heter karmelowy. Jag förstår inte polska, men det gör inget för recepten på bloggen finns även på engelska
I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Receptet fick jag från en polsk bekant för flera år sen. Det är en förenklad version på den klassiska polska gurksoppan som annars gärna innehåller kött eller kyckling
Borstsj på ukrainsk vis är en av mina favoritsoppor. Sanningen att säga brukar man aldrig ha bönor i den soppan i Ukraina, men i Polen har vi det och ändå kallas soppan som den kallas
Häll filmjölken i en bunke. Frys i minst 8 tim, över natten eller en hel dag. Ta filen ur bunken och låt rinna av i en silduk i rumstemperatur 8-12 tim
Klassisk sallad från Rivierans huvudstad Nice som är utmärkt och framförallt väldigt god low-carb. En vanlig missuppfattning i Sverige (och andra länder) är att man har potatis till, men så är inte fallet
Jeg laget rødkålsalat forleden dag, og det ble så godt at det som skulle være tilbehør til ovnsbakt laks dagen etter, istedet ble kveldsmat for mannen og meg
Dette er imidlertid bare en oppskrift på en salat med couscous. Couscous eller bulgurOlivenolje og smør til couscousenSaft av sitron eller limeTomaterVårløk eller rødløkMasse frisk korianderBladpersilleSalat, for eksempel ruccola, bladspinat, feltsalatDet er selvsagt fritt frem for absolutt alt man ønsker seg av godsaker i denne salaten, dette er bare et forslag og akkurat sik jeg laget den for noen dager siden
1. Sikta mjölet genom en sil ner i en bunke. Tillsätt saltet. 2. Koka upp vattnet och häll det över mjölet. Rör på en gång med en gaffel och tryck även sönder klumpar med gaffeln tills degens blir slät
En mycket enkel men mycket god sallad att servera som förrätt eller som lunch eller lätt middag. Vill man ha den lite matigare kan man lägga osten på en skiva rostad baguette eller annat ljust bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.