Passar till kött- och fiskrätter. 4-5 portioner10 potatisar1 äggula0,5 färskost, grekisk vitlök130 g Västerbottenostpersilja0,5 dl gräddesmörKoka potatisarna och mosa dem
Idag serverar jag min kalvlever med pommesduchesse med ramslök. Pommesduchesse med ramslökAtt göra pommesduchesse med ramslök som komplement till en kötträtt är enkelt och mycket gott
1. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare
Duchessetoppar. Duchessetoppar. Skala potatisen och koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och tillsätt smör, grädde, äggulor och salt samt peppar
Servera gärna med varma PommesDuchesse, eller med ett gott potatismos. PommesDuchesse. Servera med varma PommesDuchesse och vit sparris som fått ett hastigt uppkok i sin egen lag
Pommesduchesse. Spritsa duchessen på en ugnssäker form eller en plåt med bakplåtspapper. Pommesduchesse 1 kg potatis 2 äggulor 0,5 dl mjölk 1,5 dl Ålands specialost muskotnöt salt peppar
By Madeleine Landley 2019-02-152020-04-18 Potatiskroketter / PommesDuchesse 4. 00 i snitt (79% i betyg) Glutenfritt På rester Ägg Gräddfil Potatis Detta recept på hemmagjorda Potatiskroketter/PommesDuchesse lagas i ugnen och är enkelt och gott
Pommesduchesse. Pommesduchesse. Kött, potatis och rödvin = lördag. Här i en lite extra festlig tappning. Morötterna och såsen är tillbehören som verkligen gör rätten, så uteslut dem inte
Pommesduchesse1 kg mjölig potatis2 äggulor25 g smör1 dl mjölksalt, pepparSätt ugenen på 250 grader. Nu är älgjakten är igång och det betyder att frysen snart kommer att fyllas på igen och eftersom jag inte gjort åt allt kött från förra säsongen så passade jag igår på att göra en älggryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.