Det här receptet är gjort med näringsrikt havremjöl istället. Tunna glutenfria pannkakor med havre. tinade eller färska bär som du rör med gaffel till sylt
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Det blev alltså en mjuk äggulekaka med fräsch smaksättning av citroncurd. Perfekt till festfika med glass eller grädde och med en drös jordgubbar eller andra färska bär till
PlayDoh eller ”bakaläire”(baklera eller trolldeg)som vi säger på Närpesiska är inget man kan äta även om det inte innehåller något farligt, något som små tycker mycket om att baka med
Den här kakan har kommit till med inspiration från Theresia Erneborgs senaste bok "Sött från förr" som jag berättade om igår (glöm inte att anmäla dig till utlottningen av boken förresten)
Efter middagen idag som mamma lagade kände jag för att baka bröd, hittade ett vanligt brödrecept med gojibär i, men självklart när jag började leta ingredienser fanns ingen fil/yoghurt/kvarg att ha i
Ettårsdagen firar jag med en mandelchokladkaka av det maffigare slaget. Svarta bönor är väl inte det allra vanligaste i bakverk, men bidrar förstås medl lite extra nyttiga proteiner
Det kan man nästan förstå, för finns det något godare än en riktigt kladdig och chokladmättad skapelse, som man sedan kan njuta av tillsammans med färska bär, glass, grädde av olika slag, eller något annat som man tycker om
I synnerhet om du balanserar allt det söta med något riktigt nyttigt till middag. Jag brukar bidra med fyra olika sorters kakor, mormors chokladsnitt, jordnötsbollar, italienska mandelkakor och de här havrekakorna
Det är ganska gott med någon form av pudding eller kaka efter en soppmåltid. Vi åt ofta risgrynspudding eller mannagrynspudding med saftsås hemma hos mig, för att förstärka mättnaden efter soppan
Savannah brukar gilla med hemmagjord chokladsås (kakao+socker+vatten=koka upp). Jag är sååå lycklig. Jag äntligen lyckades göra goda pannkakor till Savannah =) och dessutom är den lik i färgen som de vanliga pannkakorna =) Oftast brukar de bli kritvita typ =(
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.