En skomakarlåda är en skiva stekt biff som serveras med potatismos och sås, normalt sett serveras tillbehör i form av tärnad bacon och bitar av purjolök som läggs på biffen
Hej igen på er. Ni hänger väl med hoppas jag. Idag bjuds det "äggakaka" här på bloggen. Inspirerad av det lyckade försöket med min laktos- och glutenfria ostkaka häromsistens, fick jag för mig att göra en äggakaka med smaksatt Keso
Avsluta med att lägga på den skivade oxfilén. Tillsammans med rödbetor och polkabetor blir det en fantastisk servering – bara det godaste av sensommaren
Jag åt en supergod lammrätt med ratatouille på aubergine serverad med tomatsås i Paris. Låt kotletterna sjuda på låg värme tills köttet släpper från benet, ju längre ju mörare kött
Fredrik på väg ut i matsalen med Oxfilé Charlemagné. När jag arbetade på Hotell Malmen i Stockholm på glada sjuttiotalet så serverade vi ofta helstekt Oxfilé Charlemagne på stora silverfat
Lägg steken samt kryddor och glögg i en plastpåse i kylen över natten. Lägg steken i en stekpanna och bryn köttet tills dess att köttet blir gyllenbrunt på kanterna
Baka ut till en "limpa" och låt den jäsa på plåten i ca. Jag gillar att baka bröd då man kan experimentera så med smaker och har man bara en grund att utgå från så kan du ju variera i all oändlighet
Slå av vattnet & påmed grädde & kycklingfond. Inte så ofta man kommer över hästkött, men nu hade jag tur att hitta filé på utgångethyllan i min Coop-butik
Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. sallad på räkor, avokado och rucola. Blanda alltsammans (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar) med honung och koriander
* Låt grönsaker och fisk koka med de sista fem minuterna och slå på grädden. Att laga mustig fond till fisksoppa på rostade räkskal har jag lärt mig av den gode Tore Vretman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.