Porterstek
madeleines recept
madeleines recept
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st
  • 600-700 g älgstek
  • 1 flaska porter
  • 1 dl svartvinbärssaft
  • 1 dl soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st köttbuljongtärningar, gärna Fond du chef
  • 5 st hela svartpepparkorn
  • 0.5 tsk timjan
  • 4 st enbär
  • 2.5 dl grädde
  • 10 potatisar 3 morötter 1 palsternacka
  • 1 sötpotatis smörklickar, olja, salt, peppar
  • 1 kryddmått av varje). Lägg i alla ingredienser utom grädden i en gryta, stoppa ner köttet. Låt koka i 2 h Efter 1,5h dela rotfrukterna i delar, blanda i oljan, smöret och salta och peppra, in i ugnen på 200grader ca 20-30 min Ta upp köttet efter 2h, låt det vila i folie, sila skyn och slå tillbaka den i grytan. I skyn häller man sedan på grädden, sedan redar man med maizena.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.