Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Smaka av med salt och peppar. Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé
Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen. Köttbiten stoppar man rakt ner i kokspadet med en massa godsaker, främst porteröl som ger såsen sin speciella och helt gudomliga smak
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Härlig porterstekmed Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök. Porterstek som om möjligt är ännu lättare att laga till än stek som ska brynas i förväg
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
I bästa fall står det vad som är tänkt att göras med köttet, typ karelsk stek… hmm… skärpning. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Nu visade det sej att vildsvinet gick riktig bra att använda till porterstek, med blåbär och enbär blev det automatiskt en vildare smak på den gamla klassikern
Servera köttet i skivor med såsen, kokt potatis och svartvinbärsgelé. 8 dl sky från köttet5 msk vetemjöl2 dl gräddeVälj en gryta där köttbiten får plats ( den ska ligga lite trångt) med en köttermometer. Lyft bort grytan från värmen när termometern visar 75 grader eller när köttet känns mört när man provar med en sticka. Späd eventuellt med lite vatten så att det blir totalt 8 dl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.