Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor
Vi använde en fisk som här i Portugal heter Besugo. Fisk kan ibland vara lite smaklöst och tråkigt. Men jag kan försäkra er om att detta fisk recept är absolut inte av denna värld
Ett vino verde från Portugal. Det bästa som finns är fan förrätter. Har alltid haft förisen som min favorit så varför inte löpa linan ut och bara äta förrätter till Lördagsmiddag
Vi har nu hamnat på bokstaven P och då blev det Portugals tur att bidra med sin matkultur. Igår hade vi temamiddag hemma hos oss och som vanligt när det gäller den så var det ett land som fick utgöra grund för maten
Idag är sista arbetsdagen, sen åker vi hemåt och då blir det två tunga pass på gymet innan Portugal. På Lyckans stenugnsbageri använder vi picklad rödlök och morot på mackorna
Portugal, Grekland, Italien. Hallå. Jösses vad länge sedan det var jag skrev nu. Inte på något sätt meningen men ibland behöver man ta en liten semester
Periquita Rosé Alcohol Free, Portugal. Vit sparris med rostade frön och brynt smör. Tomas Diederichsen, Årets Kock 2011, har inspirerat till den här läckra men lättgjorda förrätten, där det brynta smöret ger sparrisen en riktig kick
Two Rivers, Portugal. 1. Puré. Sätt ugnen på 225°. Ansa, skala och dela rotsellerin i tärningar. Lägg den i bakpappersklädd form, blanda med oljan och rosta 20-30 min tills den är mjuk och har fin färg
Doppa kotletterna i mjölk och vänd dem sedan i vetemjöl smaksatt med paprikapulver, salt och peppar. Låt de panerade kotletterna vila i 10 minuter innan de steks i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.