Låt ligga i kyl i minst 2 timmar, helst över natten Torka av köttet och grilla det på medelvärme på gasolgrill eller över indirekt kolglöd. 2 kg Scan fläskkarré i bit benfri
500 g fläskkarré. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den så att det blandar sig ordentligt
Gillar man heta smaker så hackar man ner hela chilin med kärnorna kvar. Vill man bara ha lite halvstark smak tar man bort kärnorna och vill man ha det milt kan man utesluta chilin helt eller bara ta ½ urkärnad
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag. Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar
Har väl snöat in på smör, men det blev jättegott, och man slipper hitta på sås hela tiden. Kryddorna använde jag även till karrén, som jag gjorde i lergytan
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. 1½ kg fläskkarré utan ben
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.