Då brukar tiden bara rinna iväg och sen är det jul. Sist men inte minst veckans matsedel. Först måste jag kolla så att Tirils Luciaklänning fortfarande passar ovanpå overallen vilket den borde göra, köpte en lite större storlek och la upp, men jag kanske måste lägga ner den igen iallafall
Vi har ju besök av Mommo och P-A som kom idag. Exempel på härliga recept ur boken Mormors oförglömliga havredrömmar, Blixtkakor och LördagskakorMina korintkakor blev mycket väl uppskattade och P-A har sex stycken i en burk som han ska ta med hem till Helsingborg
Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Oj, så gott och pinsamt enkelt att fixa ihop det här var. Jag gillar vegetariskt och lägger gärna tid på det och sen har jag Mannen som gärna äter det också, bara det blir extra protein till
En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
De här lättgjorda bacon- och ostpuffarna blev både grymt goda och vackra att titta på. Köp färdiga smördegsplattor, helst kvadratiska, tina plattorna och dela i trianglar
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Ibland är det så skönt att bara kapitulera, och laga en gammal omodern klassiker till middag. Omeletten passar annars mycket bra att ätas med någon skiva kallrökt lax och lite snabbfräst spenat
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Här kommer ett förslag på en lätt och god maträtt för barnfamiljer, varför inte alla andra också. Lägg allt i en stor ugnsform som du smort lite, och blanda ihop
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.