11 dlSkala
potatisen och dela i ganska små bitar. Skala även gul lök och vitlök och hacka dem. Skölj därefter purjolöken och skär den i bitar. Värm en stekgryta med smör eller olja till medelvärme. Fräs potatis och all lök i ett par minuter, tills löken börjar bli mjuk. Häll i vatten, smula ner buljongtärningarna och tillsätt grädde. Låt soppan koka upp. Den får sedan småkoka en stund, tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
) Jag kände för något varmt och gott i förra veckan så vi gjorde soppa. Skala och skär lök och potatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
Crème Vichyssoise - eller Potatis ochpurjolökssoppa med saffran. De senaste månaderna har jag besökt Paris, Marseille och Grignan (i Provence) och sedan dess har jag totalt snöat in på fransk mat
flingsalt och nymald peppar. Bryn potatisen, purjolök och ingefära i olivolja i en kastrull. Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar
Tänkte dela med mig av receptet vi lagade efter i torsdags, potatis ochpurjolökssoppa. Nu är jag hemma på timmar, jobbar delat och har halva dagen kvar
Potatis ochpurjolökssoppa med knaperstekt bacon. koka upp vattnet med buljongtärningarna och hacka, potatis, lök, purjo, vitlök, häll sedan ner det i det kokande vattnet
Regnet öser ner, det blåser och är allmänt dåligt väder. Det gör inte mig så mycket, jag tänder några ljus, kryper upp i soffan framför tv´n och myser i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.