Mycket god broccolisoppa med purjolök och morötter till kvällsmat. Du behöver (4-5 pers. )1 broccolibukett1 liten purjolök3 morötter3 grönsaks buljongtärningar35 g smör/margarin4 msk vetemjöl1,5 dl mjölkSalt1 dl buljong från broccolikoketGör såhärBryt
Skala och dela potatisen tärningar, inte för små. Skala och slanta morötterna, lägg dem och potatisen i en gryta och slå på vattnen och tillsätt buljongtärningarna, låt koka i en tio minuter
Ingredients500 gr Potatis (skalad & tärnad)1 st Broccolihuvud 3 st Salladslökar (i bitar)2 st Vitlöksklyftor (i bitar)3 l vatten3 tärningar Grönsaksbuljong2,5 dl Creme fraicheSaltVitpeppar1 ask Plommoncherrytomater (halvor)150 gr fetaost (smulad)MethodStep 1Häll upp vattnet i en kastrull och lägg i bujongtärningarna, potatisen, salladslöken, vitlöksklyftor, av broccolin tar du bort de översta buketterna och tärnar i resten i grytan
Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan. Jag började med att lägga kycklingen en ugnssäker påse med 1 matsked timjan, 1 matsked oregano, 1 matsked persilja, 2 teskedar vitlökspulver och 1dl vatten, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 120C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna
Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök. 22 april 2019, 17. 04. Ingredienser. (4 portioner)600 g potatis av fast sort1 stor strimlad purjolök250 g coctailtomater300 g varmrökt laxfilé1 ½ dl hackad dillsmör till formenÄggstanning3 ägg3 msk riven pepparrot2 dl vispgrädde125 g kesellasaltnymald vitpepparGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.