-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter frittfrån mjölk, äggochgluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
En härlig kladdkaka toppad med mjölkfri grädde och härliga blåbär - mjölkfri, äggfriochglutenfri. Smörj och bröa formen med mjölkfritt margarin och finmix
Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga . Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag
Det betyder kött från gräsbetande djur, vildfångad fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker, frukt och bär, rena kallpressade oljor, kokosmjölk, samt nötter och frön av alla de slag
Resultatet blev godkänt - för att inte säga riktigt lyckat - så här får ni receptet. Eftersom jag själv och min familj tål ägg brukar jag baka med det, men nu inhandlades i alla fall ett paket No Egg för att göra rutorna äggfria
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfrioch fri från en massa annat också
Mjölkfritt, äggfrittoch kan göras glutenfritt. Så gott, lätt och härligt med det knapriga täcket. Häromdagen fixade vi cornflakespanerad fisk till lunch
-) Grundreceptet hittade jag på Annicake som ganska ofta bakar glutenfritt. Men Schärs Mix C (finns ofta på stora Coop-butiker) eller Lailas gula eller Sempers Fin Mix går förstås också bra
-). Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. 2 dl rena havregryn från Semper eller provena. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter, tills de smält ihop till tunna fina gyllenbruna flarn. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt margarin, ”ströa” det med farinsocker eller muscovadosocker
TwitterFacebookE-postSkriv utGoogleGillaGilla Laddar. Fräs mjölkfritt margarin i en gryta. Lägg i skinkan (jag väljer ofta Lönnebergas då glukoserna kommer från majs)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.