Potatisgratäng med karljohan
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 medelstora mjöliga potatisar
  • 12 vitlöksklyftor
  • 14-6 färska karljohansvampar eller annan sopp
  • 12 msk smör till formen
  • 12-4 tsk salt
  • 1 nymald muskotnöt
  • 1 vitpeppar ur kvarn
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 dl mjölk
  • 120 medelstora mjöliga potatisar 2 vitlöksklyftor 4-6 färska karljohansvampar eller annan sopp 2 msk smör till formen 2-4 tsk salt nymald muskotnöt vitpeppar ur kvarn 3 dl vispgrädde 2 dl mjölkSätt ugnen på 150 grader. Skala potatisen och skär i riktigt tunna skivor (använd en matberedare om du har). Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Rensa svampen och skär den i tunna skivor. Smörj en ugnsfast form och varva potatis, vitlök och svamp i den. Krydda med muskot, vitpeppar och salt mellan varje varv. Häll på grädde och mjölk. Grädda i ugnen i 2 timmar. Servera på en gång tillsammans med sovel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.