1 pärlsocker,
till garneringRiv potatisen fint. Rör smöret smidigt och tillsätt potatis, mjöl, bakpulver, rivet citronskal och de rivna bittermandlarna. Arbeta snabbt ihop degen.
1 Rulla
ut degen i smala längder och dela dem i 13– 15 centimeter långa bitar.
1 Forma
dem till kringlor eller kransar och vänd dem i pärlsocker. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt.
Mät upp smöret och strösockret i en bunke. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt. (Man kan även dela smöret i mindre bitar så går det fortare
Hacka ihop smör, florsocker, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och äggula till en smulig deg. Arbeta ihop den till en deg och låt den vila i kyl i 30 minuter
200 gram mandelmassa. 12 äggvitorSätt ugnen på 175 grader. Riv eller smula sönder mandelmassan (riv ev. i rivjärn eller kör i matmixer) i en bunke och blanda med äggvitorna
250 g mandelmassa. 1100 g mörk choklad, hackad. 1skalet av en apelsin, fint rivet. 11 ägg. 1250 g mandelmassa 100 g mörk choklad, hackad skalet av en apelsin, fint rivet 1 äggRiv mandelmassan, och blanda med ägg och apelsinskal
Sega men ändå krispiga och mjuka inuti, det är potatiskringlor det. Den här gången bytte jag ut en del av vetemjölet mot mandelmjöl för att få lite mer struktur och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.