Smöra en ugnsform och lägg i laxen. 4-6 st laxfiléer. 4-6 st laxfiléer. Idag stod det svarta drakenfisk på matsedeln och jag utgick ifrån det receptet när jag gjorde middagen
Som alla mina tomatbaserade fisksoppor går den att runda avmed creme fraiche eller aioli. Fräs lök och selleri/fänkål tillsammans med saffran i lite olivoljaTillsätt musselspad, vatten, buljongtärningar och tomatkross
Häll av kokvattnet och blanda pastan med pesto. Fäst med tandpetare. rivet skal av. Servera köttbitarna på en pastabädd och garnera med skivor avavokado och tomater
Gör såsen, mixa dill och olivolja slätt med en stavmixer. det här med lagring bryr jag mig inte om. (Citronen blir underbart söt i smaken när den hettas upp på grillen) salt
En perfekt förrätt som både går snabbt att göra och i princip är omäjlig att misslyckas med. Givetvis kan den som vill anvönda sig avsmaksatt cream cheese, men personligen gollar jag inte sådan
Krydda med salt, peppar och en nypa socker. Smakaav och stek till kycklingen är helt färdig. Det blev en "man-tager-vad-man-haver-middag" och denna gång blev det inte alls tokigt eller ens tråkigt
Servera med kokt potatis, turkisk yoghurt, ajvar relish, färska tomater och rödlök. Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk rökt paprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Blanda med grädde av något slag, förstärk med ytterligare fisk- eller hummerfond, och sjud grönsaker och valfri fisk/skaldjur några minuter så får du en härlig soppa
En väldigt enkel rätt som smakar underbart. Servera med nykokt pasta. Klipp den kallröktalaxen i små kvadrater och blanda i såsen strax innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.