1 några
riv av muskotnöt1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.2. Finhacka löken och fräs den riktigt mjuk i smöret utan att den tar färg, ca 20 minuter.3. Tillsätt sedan mjölken och låt den bli mjuk.4. Stöt sönder potatisen med potatisstöt eller med elvisp. Späd med smöret med löken och mjölken. Smaka av med salt och peppar och några riv av muskotnöt.
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Strimla potatisen i tunna strips och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda runt med rena händer. 12 hela klyftor vitlök med skal. 14 fasta potatisar 2 sötpotatisar 2 hela klyftor vitlök med skal 0,5 tsk torkad rosmarin 0,5 tsk torkad timjan 0,5 tsk salt 0,5 dl olivoljaSätt ugnen på 200 grader
Ingredienser Portioner. 4 4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 800 g) 1 msk olivolja 1/2 tsk chiliflakes 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.