4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Små potatiskakormed lite hackad lök, bräckt rökt skinka och stekta tomater. Bräck skinkskivorna i het panna utan något fett tills de börjar bubbla sig ochfår lite färg
Italiensk variant på omelett fast mer matig sådan, ungefär sombondomelett. Det blir som en paj fast utan pajskal och den kan med fördel eftergräddas i ugnen så den får en härligt krispig yta
Fyll formen med sparrisbitar, blomkåls- ochbroccolibuketter samt bacon. Jag gjorde den först och främst somett tilltugg och skar upp i små kuber, att småäta av innan en grillmiddag
Lägg först potatis, lök och tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite. Blanda i basilikan, smaka av med örtsalt och servera med pumpakärnor ströda över och några droppar olivolja
-). Grunden är det samma men det som är så bra är ju att man kan ta de grönsakerna man har tillgång till just för tillfället som tex broccoli, blomkål, lök, pumpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.