Servera potatispajernamed lite crème fraîche och en enkel grönsallad. Smaksätt med salt och peppar. Placera en andra filodeg ovanpå och pensla med olja
Ugn 225°. Kör degen i matberedaren. Tryck ut den i pajformen. Ställ pajen kallt i ca 30 minuter. Bryn rödlöken och vitlöken, tills den blir mjuk i smör
Servera potatispajernamed lite crème fraîche och en enkel grönsallad. Smaksätt med salt och peppar. Placera en andra filodeg ovanpå och pensla med olja
Potatispaj tillhör inte mina favoriträtter. POTATISPAJMED SOLTORKADE TOMATER4½ dl vetemjöl1½ dl olja eller flytande mjölkfritt margarinlite vatten1 kg potatis, skalad och skivad (och stekt enligt originalreceptet)2½ dl sojagräddenågra strimlade soltorkade tomatersalt, pepparBlanda mjöl och olja med så mycket vatten att det blir en fast pajdeg
Numera äter pappa paj med förtjusning och dricker minst lika mycket kaffe som mamma. De fick åka med som fyllning, och tofuklumpen från lördagens inköp i "kinesiska bussen" använde jag till någonting som liknade äggstanning (som jag heller aldrig varit särskilt förtjust i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.