Nu har även jag testat att göra potatisrosor, enkelt, lyxigt, snyggt och gott. Täck över med aluminiumfolie från början och ta eventuellt av det mot slutet för att få lite färg
Jag serverade mina potatisrosormed en mixgrilltallrik, hemmaslagen bea, het tomatsalsa mm. Lättast och bland det godaste som finns är väl nypressad med en klick smör och salt
Resultatet blev dessa grillade sötpotatis med en het och smakrik örtoljamed chili. Dock rekommenderar jag inte saffransaioli då smakerna skär sig lite med myntan men en vanlig skulle nog passa perfekt
Börja medpotatisrosorna. Potatisrosor. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Ingredienser Portioner. 4 1 kg färskpotatis (skrubbad) 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt salt och svartpeppar Örtolja 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan) rivet skal och juice av 1 citron 2 rivna vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
helstekt oxfilé medpotatisrosor, trattkantarellsås och tomatsallad. Stek trattkantarellerna i en stekpanna tillsammans med den finhackade scharlottenlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.