En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Till slut enades vi om två olika namn (nej vi kunde inte enas om ett) potatisrulle och röstirulle, och det sista är väl egentligen det som stämmer mest in på vad det är
Det här är gott. Med potatisrullar fixar man enkelt en festlig middag (ca 12 st). Förbered potatisrullarna i god tid innan de gräddas så slipper du stressa
Sitter i bilen så då passar jag på att ge er ett recept som är så gott och passar bra till grillat. Linn bjöd på dessa "potatisrullar" på midsommarafton
Tina spenaten, krama ur fukten och hacka den grovt. Smörfräs den i ca 5 minuter, ta den från plattan och blanda ner ost, äggula, salt, peppar och muskot
Potatisrulle med sting6-7 medelstora potatisar1 tsk salt2 dl riven chiliost (Boxholms)1 dl grädde2 smördegsplattorfärsk persilja1 ägg Skala och koka potatisarna i saltat vatten(om du har bråttom kan du dela dem först)
Det här fungerar super som drinktilltugg, buffe rätt eller faktisk också till en lunch. Receptet är till 10 personer så det blir mycket men å andra sidan är det så gott så man vill helt enkelt inte att det ska ta slut på en dag
Potatisrullar skulle förgylla middagen och när man googlar “potatisrulle” så får man tusen träffar på rullar som är gjorda med smördeg vilket jag inte var ute efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.