Rensa och skör köttet från kycklingen i strimlor. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt i en sil
Gratinera i 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills gratängen har fått fin färg. Ca 700-800 g rökt kassler. 1-2 dl mjölk. Ca 700-800 g rökt kassler 2 gula lökar 2 paprikor (valfri färg) 5 dl grädde 200 g Philadelphiaost 1-2 dl mjölk 1 ½ dl chilisås ½ tsk salt Vitpeppar ½ tsk vitlökspeppar Grillkrydda Ananasringar Riven ost
Detta recept kommer jag verkligen att använda fler gånger i framtiden. 1 - 2 dl standardmjölk eller grädde (jag använde ca 1 dl mjölk). 1 - 1 ½ tsk salt. 1 ½ - 2 dl riven ost till gratinering. Koka den i 10 - 15 minuter, eller tills den är mjuk. Moset håller ca 2 - 3 dygn i kylen eller ca 3 månader i frysen). Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 25 - 30 minuter, tills det är genomvarmt och fått fin färg. (Fryst mos tar längre tid att värma, uppskattningsvis ca 1 - 1 ½ timme, så täck gärna formen med en tom plåt eller aluminiumfolie den fösta hälften av tiden). 1 - 2 dl standardmjölk eller grädde (jag använde ca 1 dl mjölk). 1 - 1 ½ tsk salt. 1 ½ - 2 dl riven ost till gratinering
TipsNär potatissalladen har stått kan den ha dragit åt sig av såsen, då är det bara att röra ner lite mer filmjölk eller gräddfil till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.