Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag började med att måla, skvätta och dutta i ätbar guldfärg i formarna som sedan fick stå åt sidan när jag gjorde fyllningen
I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa pralinermed den svullna foten i högläge
Praliner Det första som behövs är ett skal till pralinen. Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
Stöt saffranet med lite av sockret så att det finfördelas. Låt stelna och förvara sedan kallt, men ta gärna fram pralinerna i rumstemperatur en stund före servering
Det här är mörka chokladpralinermed en fyllning av krämig hallontryffel. Det här är lite pilligt men det är väldigt kul att kunna bjuda på egna praliner
Bakade dessa idag med god assistans av barnbarnet. Oreo praliner. Blanda samman med philadelphia. Lägg äggen på bakplåtspapper och dekorera med strössel
Pralinermed baconkaramelltryffel. Låt pralinerna stelna nån timme i kylen innan de tas ut ur formen. Men när vi testade nästa sort, med bacon och rökt kanel
Denna vaniljfudge med vit choklad, vanilj och blåbär känns lite mer vårlig än julig tycker jag. Gör ett kulprov när du tror att fudgen börjar bli färdig (häll en klick av smeten i en glas med kallt vatten, om smeten är fast är det färdigt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.