Det är första gången jag dricker det och jag hade ingen egentlig kunskap om det sedan innan men redan när jag öppnade upp flaskan blev jag intagen av doften - stor, öppen, vindlande och lockande
Laga burgundisk kyckling- och korvgryta – tips på bästa vinet tillLäs också. Enkel och krämig tomatsoppa Ostgratinerade tunnbrödssnittar à l’Alsace Ingredienser 12 bitar 2 bitar mjukt tunnbröd 1 gul lök 2 msk smör 4-5 msk crème fraiche nymalen svartpeppar 60-80 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka drygt 1 dl finriven prästost eller annan smakrik ost kryddkrasse Gör så här Strimla löken tunt. Fördela osten över och gratinera i övre delen av ugnen 5-6 minuter, tills osten smält och fått lite färg. 4-5 msk crème fraiche. 60-80 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
Tsarine Brut Premier Cru. Avokado- och hummerbakelse med rimmad tomat och örtsallad. 4-6 personer som tilltugg. 4-5 skivor kantskuren kavring, ca 200 g. 100-150 g löjrom eller annan rom. Bred ut röran över kavringbottten och ställ kallt 3-4 timmar, gärna över natten. 2-3 msk majonnäs. 2-3 msk creme fraiche, 34 %. 1-2 tsk riven färsk pepparrot. 1-2 tsk pressad saft av lime. 1 msk konc vilt- eller kalvfond. 1/2 dl russin, gärna sultana-. 50-75 g rumsvarmt smör i tärningar. 700-800 g mandelpotatis eller annan mjölig sort. 200-300 g spetskål. 200 g mörk choklad, 60-70 %. Häll smeten i en avlång 1-litersform, klädd invändigt med bakplåtspapper. Nr 1996, 34 kr 4-6 personer s. 4-5 skivor kantskuren kavring, ca 200 g 35 g smör. 100-150 g löjrom eller annan rom. 2-3 msk majonnäs. 2-3 msk creme fraiche, 34 %. 1-2 tsk riven färsk pepparrot. 2 avokado 1-2 tsk pressad saft av lime. 1 msk konc vilt- eller kalvfond. 1/2 dl russin, gärna sultana-. 50-75 g rumsvarmt smör i tärningar. 700-800 g mandelpotatis eller annan mjölig sort. 200-300 g spetskål. 200 g mörk choklad, 60-70 %
Brownie kaka med chokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. Jag använde mörkt choklad som var 70% kakao från Marabou Premium, jag tyckte att det blev lagom med 70% men gillar du inte mörkt choklad så kan du använda 55% mörkt choklad istället
Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
2-3 msk körsbärssylt. En Bourgogne, Santenay Premier Cru La Comme (nr 99125). 2-3 msk körsbärssylt. Efter att ha mottagit en mängd härliga gräsandsbröst av min jobbarkompis Fredrik, var det dags ännu en gång att laga en riktig supermåltid med åtskilliga komponenter
Lördag. Morgon har blivit till förmiddag. Jag dricker dagens första kopp kaffe och hamnar ofrånkomligt i datorns bildarkiv med sommarbider från Oskarshamn och trädgårdscafeet
Sätt in i frysen, låt stå i minst 3-4 timmar. Jag vet knappt hur det här ska sluta. Kanske måste ge upp allt mitt bakande för annars kommer jag väl rulla fram så småningom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.