Återkommer med snabblagad husman. En god stuvning på årets första primörer, morötter och blomkål. Passar utmärkt till rökt lax, eller som här till lokalt producerade, grillade rökta isterband
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
4 salladslökar1 knippe sparris1 paket sugarsnaps1 förpackning bladspenat50 g solroskärnor2 msk vinägersalt och peppar1 msk dijonsenap1 msk honung2 msk olivoljaVarmrökt laxSkär bort den hårda delen på sparrisen, dela den i 3 bitar
Gott och väldigt snabblagat börja med att koka potatisen så blir allt klart samtidigt. 4 Personer1 litet vitkålshuvud4 klyftor färsk vitkål med stammen kvar4 st knipplökar1 dl mjölk200 gr god skinka i tärningar2 msk vetemjöl25 gr
Äntligen sommar på riktigt. Vi äter på uteplatsen och ser solen gå ner bakom berget i väster. Det är så varmt att vi sitter kvar och pratar till mörkret helt har lagt sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.