Igår blev det en jättegod köttfärspaj till middag som vi åt tillsammans med en sallad som bestod av fetaost, blandade salladssorter, körsbärstomater och rostade nötter
Medeltidsveckan börjar gå mot slutet, så idag var det dags att gå en promenad nere vid medeltidsmarknaden, fullt av folk som var fint utklädda och massor av roliga saker till salu
Det räcker nog till fyra portioner ungefär. Igår plockade jag upp ett paket älgfärs ur frysen. Vi fick över så jag tänker göra gratäng till middag någon dag senare under veckan
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också. Lägg till lite mera jobb och tid och få denna jättegoda pastagratäng på middagsbordet
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Så var det då den där formen som flyttade in hos oss igår, en riktigt glad överraskning kan ni tro. Så raskt över till något mycket mer upphetsande, nämligen förrätten vi njöt av i lördags innan fläskfilén och kantarellsåsen gjorde sin entré
Tillsätt färskost, citron eller lime. Vispa till en krämig konsistens. . Frosting med creamcheese. 5 dl florsocker50 g smör250 g färskost, ex philadelphia 1 tsk pressad citron / limeGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.