Blanda sedan ner det i degvätskan. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. 1 msk smör1. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
En perfekt sysselsättning som samtidigt gav lite välförtjänta pauser i rivningsarbetet. Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet
Brödet har näst intill ingen smak alls, vilket jag tycker är bra för då kan jag ha på vad jag vill utan att det konkurrerar med smaken, men det hade varit spännande att prova med någon smaksättning
* använd en köksvåg för att mäta upp ingredienserna. * bovetemjöl att strö över brödet. Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det
Krama försiktigt ur gelatinet, låt det mesta av vattnet vara kvar. Det där måste jag testa. Den söta vaniljen, den beska smaken av kaffe smaksatt med lite socker, eller varför inte sirap, då får kaffet en hint av kola
Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
Brödet jag använde var det här. Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.