Denna välsmakande paradox lades upp förra julen, den är värd en repris. Ett försök att göra så köttbullelika vegobullar som möjligt utan att köpa trist halvfabrikat
Calzone det var inte igår. Men idag blev det prima snabbmiddag. En portion. Fusk-deg som scones ungefär. 1,5 dl vetemjöl2 msk smör (eller olivolja)0,5 dl vatten1 stor nypa salt1/2 tsk bakpulver1 msk oregano+2 dl riven ost1/2 dl riven morot4 körsbärstomater (eller 1/2 stor)hackad persilja eller basilika6 gröna oliver hackade+1 msk tomatpure1/2 klyfta vitlökDegen skall bara röras ihop
Något som jag funderat på med jämna mellanrum är det här med vegetarisk korv. Typ sojakorv. Jag försöker undvika halvfabrikat så gott det går, det är roligare och godare att fixa själv
Grillad entrecôte med råfriterad potatis och chipotlesås Sås. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, tomatpuré, dragon och chipotle i 50 g smör i en kastrull
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Var på Crêperiet 4-knop i veckan. Ett mysigt och osigt ställe. Inspirerades till följande middag. 2 portioner (4 laggar)1 ägg2,5 dl mjölk1,25 dl mjöl - gärna bovetemjöl(Jag använde dock fullkorns-dinkelvetemjölannars blanda graham och vetemjöl)salt+2 nävar svamp1 stor klyfta vitlök1 påse färsk bladspenat (100 gram)några körsbärstomater2 rejäla nävar riven ostcitronRör ihop smeten till pannkakorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.