Jag lyckades inte att få ihop alla ingredienser som jag hade tänkt mig från början utan körde på känslan, ”man tager vad man haver”. Så här kommer min variant av Pulled Pork.
Alla mått är så där på en höft, alltså inte så jättenoga.
Till barbequesåsen tog jag
2 st
små gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning 1 dl vatten
1 dl
chilisås med låg sockerhalt
0,5 dl
äppelcidervinäger
2 msk
soja
1 msk
dijonsenap
2 msk
rött vin
½ msk
paprikapulver
1 tsk
chilipulver
saft av ½ apelsin
1 msk
honungsalt och peppar
Hacka lök och vitlök och stek dem på pannan till de har fått lite färg.
Tillsätt vatten och buljong och sedan resten av ingredienserna.
Låt koka ihop på svag värme i ca 15-20 minuter Smaka av och tillsätt ev. det du själv tycker saknas
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulledpork i söndags. Det har cirkulerat runt en del recept på pulledpork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Pulledpork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken. Lät himla gott så receptet sparades och idag har vi testat
Pulledpork är för dig som inte vet typ världens godaste och världens möraste kött. En dragen gris. Det låter väl som ett spännande söndagsrecept, men det skapar samtidigt onekligen en massa frågor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.