Halloween, med kladdkaka på menyn. Chokladsås på tub. Idag om exakt en vecka är det Halloween, så jag tänkte att det kunde vara roligt att köra en hel vecka med mat, bakverk och andra tips inför den amerikanska, och numera även mer och mer svenska, högtid
Låt svalna på galler. Fyll spritspåse JKolaTid. Håll koll på den så den inte blir brynt. Häll ner sockret och glukosen i det smälta smöret och låt det puttra på medel värme tills det börjar få en lite kolabrun ton
Sätt ugnen på 250 grader. Klä en form ca 20-22 cm i diameter (1,5 liter)i botten och upp på sidorna med pajdegen. Häll i fyllningen och grädda, först på 250 grader i ca 15 minuter, därefter på 200 grader i ca 45 minuter
Det kommer fler tips på roligheter och godheter till Halloween. Fräs på pumpa och purjo i olivolja. Tänkte att ni skulle få mina bästa Halloweentips nu så här när vi börjar närma oss Halloween
Tänkte ni kanske ville se vad vi åt påHalloween. ) Receptet har jag antecknat på buu. Dock var de nu några år sen jag uppdaterade där men Sarah som gjort hemsidan har också massa fina tips inför halloween=)
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.