Efter att Vera började förskolan för några veckor sen har jag lagat mycket mat kryddat med ingefära och chili, i ett försök att hålla förkylningarna borta
Smaka av med mer kryddor. Grytan kryddade jag med srirachasås (se bild på flaskan längre ner) och för att hålla ihop smakerna kryddade jag även vitkålen med samma starka sås
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda resten av gräddfilen med färskosten och bred på det på tårtan, på sidorna och uppe på. Blanda 3 dl gräddfil med majonnäsen, dela upp blandningen i tre skålar
Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök (à ca 200 g) 1 röd chili 250 g körsbärstomater 300 g spaghetti 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vispgrädde 2 tsk finrivet citronskal ca 200 g skalade kräftstjärtar 1 1/2 dl finriven parmesanost salt svartpeppar Vid servering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vid den här årstiden är det härligt med pumpa i alla former. Celtic Sea Salt, Glutenfritt, Lunch, Paleo, Pumpasoppa, Recept, Rostad Butternut Pumpa, Soppa, Stenålderskost Tagged With
butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Bitar av pumpa, potatis, morot och syrliga Discovery-äpplen hamnade i en långpanna medkryddor och olivolja och fick sedan gotta till sig i ugnen en knapp halvtimme medan jag vilade
I höstas bjöd jag er på pumpasoppa flera gånger go´vänner, men det kan inte hjälpas. Soppan är lättgjord med få ingredienser, krämig och mild i smaken, och passar utmärkt till lunch med något gott bröd till
Igår gjorde jag denna pumpasoppa, men blev sjukt god. Dela en pumpa på mitten, gröp ut kärnorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan neråt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.