Jag hade köpt en riktigt liten, nätad fläsklägg, men de hela med ben är godare. Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Efter att Vera började förskolan för några veckor sen har jag lagat mycket mat kryddat med ingefära och chili, i ett försök att hålla förkylningarna borta
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det är det Tyska namnet på rimmad fläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut. Mitt mos blev minst lika gott som ett vanligt rotmos, med extra sting från pepparrot
Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje. Njut med rotmos, potatismos eller varför inte pommes frites
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.