Efter att Vera började förskolan för några veckor sen har jag lagat mycket mat kryddat med ingefära och chili, i ett försök att hålla förkylningarna borta
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Servera med en senap som du gillar och ett glas julmust. Detta sidfläsk är en mycket användbar del av grisen och något man kan ta sig för är att låta den stå 6 timmar i ugnen med lite kryddor som man gillar
Helstekt sidfläskmed apelsin och chili. Det billiga köttet från de stora djurfabrikerna, som vi i Sverige får köpa för en mycket billig penning, har inget gemensamt med det läckra fläsk jag stötte på under resan
Vid den här årstiden är det härligt med pumpa i alla former. Celtic Sea Salt, Glutenfritt, Lunch, Paleo, Pumpasoppa, Recept, Rostad Butternut Pumpa, Soppa, Stenålderskost Tagged With
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Med tanke på att de flesta grönsaker får en djupare och mustigare arom av att tillagas i ugnen, resonerade jag som så att en pumpasoppamed ugnsrostad pumpa borde bli finemang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.