Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Hon skulle lätt kunna äta dem till frukost, lunch och middag om hon fick
En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassa och mörk choklad. Jag gjorde dem i em muffinsplåt vilket gör att de jäser uppåt och blir lite högre
Jag tar gärna en form med löstagbar botten och ställer mina skurna bullar på högkant i formen. Tillsätt smöret i klickar, sedan övriga ingredienser och kör degen i matberedare eller med elvispens degkrokar (jobbigt
Jag bestämde mig för att överraska kollegerna med lite eftermiddagsfika och efter lång överläggning med mig själv så kom jag fram till att det absolut enklaste att göra var en sats kanelbullar som får trängas i en långpanna
Häll på ljummen mjölk och lös upp jästen. Rör också ner farinsocker, mjukt smör, ägg och salt. Tillsätt specialvetemjöl litet i taget och arbeta ihop degen i maskin
Pensla bullarna med uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Rör ihop rumsvarmt smör, ricottaost, bittermandel, citronskal och muscovadosocker
Känns bullarna inte klara trots en mörknande yta, kan en bit folie med fördel placeras över dem - då kan de gräddas klart i lugn och ro utan en nattsvart kulör
Riktigt goda och saftiga bullar blev det. Inget går upp mot en hederlig fika med kaffe och kanelbulle men det är alltid roligt att testa på nya fyllningar
Idag bjuds det på bullar, fyllda med lemon curd och blåbär. Vädret är inte det bästa idag och vad passar då bättre än att pigga upp med ett rejält bullbak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.