Vispa var för sig i tre skålar äggvitorna hårt, äggulor + socker pösigt och grädden medelhårt. Lossa krumelurerna försiktigt med hjälp av en kniv och dekorera glasen vid serveringen
Ta upp med hålslev och spola dem i kallt vatten. Skär ett kryss i skalet på persikorna. Förslut med kokta gummiringar och lock med klämmor eller byglar
Till och med så varmt att man törs tjuvstarta med att göra årets första hemmagjorda glass. För första gången gjorde jag glassmet på den omständiga vägen genom att värma glassmeten så den tjocknar och sedan får mogna över natten i kylen istället för att bara blanda och köra i maskinen och jag måste nog medge att det blir bättre och krämigare glass om man orkar vara lite omständig
Ringla lite flytande honung över persikorna och servera direkt med den vispade vaniljgrädden. Sommar, sol och sena kvällar fyllda med grilldoft i luften
Serveras varm med en ljuvlig vaniljglass till. Lägg persikorna i en ugnsfast form. Är vi 6 personer så tar jag 12 persikor men behöver inte öka på degen för det. Har haft som mest 16 persikor till samma mängd deg
Servera gärna med jordgubbar eller några andra trevliga bär. Här kommer som utlovat receptet på mammas punschglass, också en odödlig klassiker som jag ruvat på i åtta års tid, och den godaste av alla hemgjorda glassar jag vet
Nu när det är säsong för persikor tycker jag verkligen att man ska passa på att baka med den. Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp)
Varva de vinmarinerade persikornamed bären i en salladsskål eller i coupeglas. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.