Svärmor bjöd på en suuupergod paj när jag var där och hängde för några helger sedan. Pricken över i var hasselnötterna som gav crunch till anrättningen
En purjolökspaj passar bra som lunchrätt eller som inledning till en lättare måltid. PURJOLÖKSPAJ. Purjolök har en mild, fin löksmak och är en grönsak väl värd att njuta av
Recept. Anna Stefansson. fre, 2013-08-30 22. 14. 2h 0min. (3). Sätt ugnen på 180°C. Börja med fyllningen. Ansa skölj och fräs den försiktigt i ca 2 msk olivolja
Här kommer så vårt första påsk-recept för “Las Moras”. Det är en paj med säsongens späda purjolökar som passar lika bra till huvudrätt som mättande tillbehör på en påskbuffe
Pajdeg. blanda mjöl o smör gärna i matberedare tillsätt vatten och forma till en boll lägg i plastfilm i kyl ca 20 min ta ut den och lägg i pajform nagga skalet med gaffel förgrädda 10 min i 225 gr
Jättegod paj med linfrön i pajskalet. Receptet kommer ifrån Arla. Ingredienser 4-6 port Pajdeg. 125 g Svenskt smör 3 dl vetemjöl 1 msk linfrön 2 msk kallt vatten Fyllning
bacon och purjolökspaj som blev riktigt god. Vi äter ganska mycket samma saker hela tiden. Det blir pasta med köttbullar/köttfärssås/falukorv ganska ofta och det hade jag ingen lust att laga idag
Lax- och purjolökspajPajdeg175 g smör5 dl mjöl (blanda som du vill)½ tsk salt½ dl kall vattenFyllning500 g purjolökolja/smör att steka i½-1 tsk svartpeppar1 tsk salt3 msk sirapÄggstanning5 ägg2 förp
Vi blir alltid lika ompysslade när vi åker mot Uppsalas åkrar och min hemmaort. Hemma hos mamma blir det alltid nya goda rätter, smakrika och spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.