Jag bakade dessa till min systers födelsedagskalas och ägnade halva dagen åt tårtorna och insåg sen när jag skulle åka att jag hade på mig pyjamas med förkläde över och inte ens hade sminkat mig
Sen blir det pyjamaser på och mys på hög nivå. 1125 g färskpotatis, 2 1/2 rödlökar, 2 1/2 vitlöksklyftor, 3/5 kruka rosmarin , 5 msk olivolja , salt och peppar , 1 1/4 dubbelt folieark. 1 1/4 dubbelt folieark
Idag har vi ännu inte kommit ur våra pyjamaser. Inbakad lax med persto och räkor. Igår, efter en lång sovmorgon och pyjamasdrällande långt in på dagen, körde jag och barnen in till stan
Nybakat bröd är ju alltid så gott och känns lite extralyxigt, trots att jag har det ganska ofta. Vi som brukar sova till 9-tiden och sen slöa på i pyjamas ytterligare nån timme
Hon hade ju en likadan pyjamas som Milia. När vi hade så mycket att göra på jobbet i lördags, var det extra skönt att få gå bort och bli bjuden på middag
– Vilken fin pyjamas du ha mamma. Och hon är så liten, hon måste få växa. Men jättefin pyjamas. Jovvist tjocka mamma stekte hjärteplättar i sin fina pyjamas
Klockan hann bli 11 och jag stod fortfarnde i pyjamas i köket upp på en stol framför fönstret med persienerna uppdragna och tog bilder uppifrån. 225 g smält smör2 dl varm mjölk 5 1/2 dl mjöl4 dl brunsocker1 1/2 tsk bikarbonat1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker3 mellanstora ägg1 dl creme fraiché. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45-50 minuter. 4 dl brunsocker. ca 45-50 minuter Kolla upp kakan de sista 10- 15 minuterna så du vet om den är klar
Det ska bli grymt skönt att få ligga kvar i sängen och dra sig, lalla omkring i pyjja (pyjamas) och farmors julsockar, umgås med släkt och vänner, se filmer och serier, bygga pussel, läsa deckare, gå promenader, äta god mat och bara få vara
Dagen igår var annars precis en sådan dag jag behövde, hemmafix i pyjamas innan jag tvunget fick inse att det var dags att klä på sig för att bege sig mot gymmet
Inatt sov jag med pyjamas, huvtröja och täcke och ända huttrade jag. Idag står det dock ugnsbakad lax på bloggmenyn, serverad med en riktigt god gräddfilssås och ett gäng härligt göna edamamebönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.