Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Kladdigt och sliskigt gott. Vispa ägg och socker pösigt under tiden smöret smälter. Mixa samman äggblandningen med de torra ingredienserna och smörblandningen, om vartannat
Det har ju bakats ganska dåligt här på slutet, men idag har jag försökt återta allt jag missat under de gångna veckorna och gått in för allt jag är värd i köket
Mugg-kakor har varit "inne" ganska länge i USA och det finns hur många varianter som helst. de är sjukt snabba att göra, blir väldigt saftiga, kräver få moment, du kan göra en kaka till dig själv utan att behöva göra en hel sats som inte äts upp, de kan varieras i oändlighet, är sååå goda och det bästa av allt
Det är regn, rusk och eländigt. Men inne är det varmt, mysigt och julfrid. Är det inte gott att då sätta sig i soffan framför brasan eller tända ljus och dricka något varmt
Det innehöll både kesella och sirap vilket inte är så vanligt, i alla fall inte kesella. Dock blev de väldigt saftiga och man kände skillnad på dessa och vanliga (som jag brukar göra) faktiskt
Det är så gott och man kan ju variera med olika kryddor osv från gång till gång. Det kanske låter konstigt och annorlunda med kanel i maten, men det blir väldigt gott
Skär päronen i bitar och fördela över smeten i formen. Smöra och bröa en form, jag tog en springform med diametern 24 cm. Rör ner 3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver. Skala och kärna ur 4 stora päron. Grovriv 100 g mandelmassa och strössla detta över päronbitarna. Stöt 1 tsk kardemummakärnor i morteln och strö det på toppen av kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.