Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
En saftig sockerkaka med päronfyllning. Du kan också använda annan frukt och då byta smaksättning. Om du väljer äpplen blir det klassiskt gott med kanel
efter sommaren kommer ju många som bekant, in i en period där man försöker hålla igen lite grann på matintaget då det ju oftast är tämligen större under sommaren
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 liter. Mät upp mjöl, socker, bakpulver och ingefära i en skål. Rör i matfettet och vätskan och skrapa ned smeten i formen
Idag tänkte jag tipsa om den här goda päronkakan som jag bakade i veckan. Päronkakan är ett av de recept som har fått flest kommentarer här på bloggen (så uppskattat när ni skriver vad ni tyckte om recepten)
Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära och rör ner i smeten tillsammans med mjölk blandningen
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver, vaniljsocker och mannagryn
Mördeg. Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.