Rulla bollar och täck med riven kokos, ställ kallt. Men gör ju faktiskt helt egna matrecept också, trots alla fina och inspirerande idéer som är utifrån kommande
Medans sonen och hans kamrater förlustade sig med rollspel grävde mannen och jag upp en liten burk kycklinglevermousse ur frysen som tinades och vispades upp med en slurk whiskey
När marängerna svalnat lägger du lite lemon curd på dem, sedan spritsar du grädde lite snyggt ovanpå och strör riven choklad och eventuellt nåt fint strössel på
Lägg ett bröd ovanpå och tryck till lite grand, speciellt utåt kanterna. Torsdagskvällen spenderade jag tillsammans med ett gäng tokroliga och pratglada damer
Eftersom det har blivit glest med bloggande på sista tiden så har jag tonvis med bilder på lager som aldrig kommer ut men jag brukar försöka peta med dem i mina blogginlägg och idag är inget undantag, så här kommer lite bilder från tre stycken olika tapaskvällar från den senaste tiden
Sju sorters kakor ochlite annat smått och gott. Enligt vissa var värdinnan till kafferepet snål om hon bakat färre än sju olika sorters småkakor och högfärdig om hon bakat fler än sju
Idag gjorde jag en glass, enkelt och gott. och vaniljen. Jag tog i mango ( mixad) och hallon. Måste berätta om en föreläsning som jag var på i måndags och tisdags
Igår kväll hade vi lite skaldjur och ostfrossa, så gott. Vi lyxade till det med vätternkräftor, räkor, blåmusslor, vitlöksbröd, stilton, brie, vitlöksost och
Blanda ner mungbönorna - det är inte så noga när - de blir lite sönderkokta om man tillsätter dem från början och de redan är mjuka, men det gör inte så mycket tycker jag
Lite bubbel, Jacobs Creek (kraftigt och gott), jordgubbar och rotfruktschips. Men vad jag där emot har pysslat med sedan sist är att fara runt som en stolle i stadens alla sporthallar med aktiva och träningssugna barn
Nu är det höst, och då finns det verkligen möjlighet att frossa i goda grönsaker och rotfrukter. Tröskmogen blir majsen nästan bara i sydsverige om man håller sig inom vårt avlånga majs (och då är det främst fodermajs det gäller)
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.