Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat
Det här långa brödet bakade jag härom dagen på rågsurdeg, vetemjöl och kamutvete. Bonden Clinton Stranahan gör ytterligare ett försök att få fart på kamutkarusellen med den fantastiska, men alltså osanna, historienom vetet från pyramiderna
Glutenfri saffranskaka med lingongrädde ochhistorienom nyckeltjuven. Ytterligare en tidig morgon här vid köksbordet med kaffekopp och stearinljus som ända sällskap
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Vår ena tjej, som lärde sig älska sötad yoghurt på dagis, har tjatat sig blå i flera år för att vi ska köpa hem den, men eftersom de andra barnen för länge sedan accepterat och gillat den syrliga naturella yoghurten har vi inte velat gå henne till mötes
Passar även bra till revbenspjäll om ni har det på julbordet. Detta goda tillbehör passar perfekt till det varma, köttbullarna, prinskorven och skinkan
Ingredienser Portioner. 6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.