Lägg tillbaka quenellerna i såsen och låt dem bli varma. Låt quenellerna sjuda 3 minuter. Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Är man vid sina sinnens fulla bruk om man ställer sig och spontant börjar experimentera fram det perfekta receptet på torskqueneller, en snöig onsdagskväll i januari
Queneller eller glorifierade fiskbullar, för det är just var det är. Gösqueneller. Forma färsen till queneller (ägg-formade) med två skedar, inte helt lätt att få till det, jag behöver öva på det
Forma degen till små bollar (queneller) 2-3 st per person till förrätt eller 5-6 per person som varmrätt och sänk ner dem i sjudande, ej kokande saltat vatten. Eter ca 5 minuter så ta upp quenellerna och lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugn på 200º och låt det stå där tills quenellerna svällt lite och blivit gyllenbruna, ca 10 minuter
Lägg quenellerna i smord ugnsform. Gäddqueneller,. Lägg quenellerna i smord ugnsform. Gäddqueneller,. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda quenellerna i 15-20 min. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda quenellerna i 15-20 min
Så jag tänkte om och bestämde mig för att forma små queneller, som väl på sätt och vis påminner om gnudi, eller knödel, eller klimp, eller rätt och slätt en dumpling
Smaka av färsen med salt och peppar, forma till små queneller/järpar och ställ i kylen. Lägg ner fiskqueneller och broccolibuketter och låt puttra i ytterligare 4-5 minuter tills fisken känns färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.