Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. 4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten)
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst. Smält kokosolja i en kastrull och blanda i mjölken, äppelcidervinägern och agave sirapen
Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här. Både maken och jag tyckte det var den godaste vegetariska maträtten på länge
Skala och klyfta löken. Stek korv och lök i smör i en gryta. Låt bönorna och majsen rinna av. Häll ner bönor, majs, tomater och hälften av crème fraiche i grytan
Dagens middag blev faktiskt en falafeltallrik med pommes och kebabsås från pizzerian här nere. Jag och C gillar ju rätt kryddig mat så jag kör på stark ajvar
Tärna paprikan, hacka löken, krossa och hacka vitlöksklyftorna, skiva selleristjälkarna. Värm olja i en stor stekpanna eller wok och stek grönsakerna över hög värme under ständig omrörning, tills de är mjuka
Ibland blir man trött på de traditionella drinktilltuggen, varför inte då testa dessa Quinoa och parmesansticks som är underbart goda till välkomstdrinken
Karolin bjuder på en het böngryta med tomatsalsa och massa koriander. Skala och hacka löck och vitlök. Skiva chilin och lägg den i grytan ihop med kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.