Det blir godare med tjockare skivor, men då tar det nog lite längre tid i ugnen också. För något år sedan var jag helt besatt av torkad frukt, särskilt äpplen
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
Missförstå mig rätt, jag tycker absolut att man ska avstå från tillsatt raffinerat socker, glukosirap och liknande, och har man svajigt blodsocker kanske man behöver vara lite extra försiktig med frukt, men i min värld är det en stor skillnad mellan en frukt och socker
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Underbart gott. • äpplen urkärnade och skurna i ringar • citronsaft som äpplena vänds runt i• kanel och socker som strös över äpplena• vänd runt på en plåt• in i ugnen på 200 gr en kvart• sänk till 150 gr och låt de ligga 30-40 min• stäng av ugnen och ha
Har ni tips på andra matrelaterade juldekorationer så dela gärna med er. Att torka apelsiner är ett enkelt och billigt julpyssel som ju blir otroligt fint som dekoration
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.