Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Lägg i kastrull och täck med vatten, häll på en matsked salt. Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer
Servera genast med kokt ris och lite soja. Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Syrade produkter, så kallade fermenterade livsmedel, är otroligt gynnsamt för tarmmiljön. Satsa på syrade grönsaker, isterband, thailändsk fisksås, yoghurt, smetana och liknande
Krydda med salt och svartpeppar. Skär grönsakerna i mindre bitar. Placera filéerna ovanpå grönsakerna. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min tills grönsakerna blivit mjuka
Krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera en stund. 1Pensla grönsakernamed olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.