Ibland undrar jag hur mycket tid jag hade lagt på matlagningen om jag inte haft min stora familj. Intemindretid än jag gör, i varje fall - den saken är säker
Den här rätten är en riktig räddare inöden. Billig, enkel och snabb att tillaga, nyttig, god och mättande, funkar bra att ha med i matlåda och värma på dagen efter
Mitt nya favorit snack, min räddare inöden var född ❤️. Eftersom jag inte äter mjölkprodukter främst för att jag har MS vilket är en autoimmun sjukdom och jag måste hålla inflammationerna nere så är tyvärr inte yoghurt eller kvarg ett snack alternativ för mig
Efter att SJ bjöd på en heldagsresa på ”snabbtåget” var vi ganska möra igår kväll. Det fanns så mycket som vi hade tänkt att göra som blev helt uteslutna under gårdagens omständigheter
Med inspirationhärifrån, tillreddes dessa fräscha finafiskbiffar. Tillsatte en mix av de färska örter som faktiskt lever och frodas imin vård, och det blev somrigt och gott
Jag inser att mitt problem är något ovanligt. Och ganska lyxigt. Men likafullt är det ett problem, och inte sällan slutar det med att jag överger minständiga paroll ilivet
Fräs falukorven iskivori hälften av smöret i en stekpanna. Tag upp och lägg åt sidan. Fräs vitlök, curry, timjan, kokos och gul lök i resten av smöret samt fettet som blev kvar i pannan i pannan
Nöden är uppfinningarnas moder – så även vad gäller denna liteovanligakombination. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
RäddarenInöden när det kommer till snabb och billig mat är ju oftast pasta. Hur mår ni alla där ute. Själv ligger jag hemma och är sjuk, för andra gången inom loppet av en månad
Vispa mjölk och mjöl till en slät smet. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, salt och matolja. Smält lite matfett i en stekpanna och grädda till tunna pannkakor
Hoppsan så var det redan lördag minsann. Intevilken lördag som helst är det, det är den sista för denna månaden och den är härligtvårlig och solig, i alla fall i här nere i Skåneland
I måndags fickmin "slökokare" Crock Pot tillaga maten. Så enkelt och fiffigt. På söndagkväll förberedde vi löken o mätte upp vätskan samt tog upp en köttbit från frysen
Fraisier, en smarrig fransk jordgubbstårta fylld med crème pâttisière. Midsommarafton står för dörren. Jag är intedirekt någon midsommarfanatiker, men jordgubbar är ju såklart ett givetinslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.