Varmrökt lax, gräslök, dill och citron i en pajdeg som var den absolut bästa degen som sett insidan av vår ugn, det degreceptet kommer vi absolut att använda oss av fler gånger
Placera ut laxen jämnt i formen, tillsätt den stekta löken och sparrisen och slå över äggstanningen. 1100 g rökt lax. 130 g smör 1 stor lök, hackad 100 g rökt lax 1 knippe sparris, i två cm stora bitar 150 g grädde 1 kruka dill, hackad 2 ägg salt nymalen svartpeppar 350 g fryst smördeg, tinadVärm ugnen till 180 grader och kavla ut degen till med lite mjöl och till cirka 3 mm i tjocklek eller tillräckligt stor för att passa en 20 cm diameters form. Placera pajskalet i ugnen att baka i cirka 15 minuter tills degen har en lätt gyllenbrun färg
Jag hade en förpackning kallrökt lax i kylen med ett bäst före datum som närmade sig. Att jag dessutom hade en förpackning färdig pajdeg gjorde valet av middagsmat enkel
Hacka räkor o skär laxen i små bitar. 5-6 skivor bröd ( till en 15 cm form)25 g smält smör 400 g Philadelphia ost200 g créme fraiche100 g créme bonjour med kantarell smak1 ask krasse2-3 msk pepparrot 1 dl majonnäs ( jag hade hemma gjorda)2-3 msk sweetchilisås500 g skalade räkor + 400 g till dekoration400 g kallrök lax ( spara lite till deko)2 tsk gelatin pulver. 500 g skalade räkor
Smarrig matpaj med lax och sparris. InnehållRester av lax sedan dagen innan. Pajdegen hittar ni här. Ca 300-400 gram laxäggstammning på 3 ägg och 3 dl gräddesalt, peppar,och riven smakrik ostkoka ett pkt sparris 200 gram Överst dekorerade jag pajen med sparris och ostSupergott. Kram Anna Ca 300-400 gram lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.