3 veckor
kvar, försöker att inte tänka på det för mycket, men just nu tycker jag att tiden sniglar sig fram. Ska bli så skönt att vara ledig. Hoppas på lite bättre väder bara. Vi har en jätte rolig resa med en annan familj inplanerad, vi har hyrt stuga i en vecka och så ska vi till Astrid Lindgrens världen, ska bli så roligt och mysigt. Barnen kommer att älska "Pippiland", som Elsa säger, och jag med. Första veckan blir det dock lite jobb, men roligt sådant, ska äntligen tapersera i köket! Jippi!
Knäck äggen i en bunke. Häll i pofiber och vatten samt fiberhusk, salt, brödkryddor och bakpulver och rör runt ordentligt , degen ska kännas ungefär som en mördeg, är den för torr så tillsätt lite mer vätska
Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem kallt. Skär brödet lite snett på längden i 8 skivor. Pensla med olivolja och rosta skivorna i ugnen 45 min
Ingredienser Portioner. 4 1 kg färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake) 4 skivor vitt eller mörkt bröd 2 msk smör eller margarin 1 krispsallad eller grönsallad 4 hårdkokta ägg 2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se nedan) 1 kruka dill 1 citron Majonnäs 2 äggula 1 tsk dijonsenap 1 1/2 dl rapsolja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Idag har jag varit ledig, har städat, pluggat och lekt med barnen. Blev inte väckt på bästa sätt imorse, Elsa sätter sig upp i våran säng och säger att hon mår illa och måste kräkas
Räkmacka är typ livet på sommaren. Räkmacka på rågbröd framför netflix blev det då. Räkmacka med avokado & ägg - 1 port. /Elin Räkmacka med avokado & ägg - 1 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.