Kavringen var slut på affären så jag snodde ihop en egen lite snabbt nu på morgonen, den ska helst "vila" en dag i formen så vi får se om det går att äta den ikväll eller om vi spar den till imorgon
Skär kanterna av kavringen och stek skivorna lätt i smör, låt rinna av på papper. Så här gör du 30 min Skala och grovhacka räkorna och lägg dem i en bunke
700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Äntligen blev det lite påskledigt, tjohoo. Sitter i bilen påväg till Skåneland och tänkte heja lite på dig och även tipsa om ännu mer påskmat till påskbordet
Åt räkmackapå bryggan och njöt av det fantastiska ljuset och värmen. Och räkmackan. Vi sågs strax efter 18 och då var det faktiskt sol och 20 grader så vi passade på att besöka Restaurang Göteborg
Laxtartar på kavring med löjrom. Hej och god afton på er. Här kommer en liten matrapport från helgens middagsbjudning och givetvis ett recept på en finfin förrätt eller så kan man ju ha den som en liten snitt om man gör den någon storlek mindre
Till midsommar gjorde jag laxtartar som jag sedan la på kavring och serverade dem till sill-lunchen. Prova gärna även att servera den på en bädd av sallad och något gott bröd till som en förrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.